Haderslev Kommune
link til forsiden
ForsideHvordan søger jeg plejebolig?ØkonomiGenerelle oplysningerRettighederLinksJob i kommunenPlejecenter BregnbjerglundenSillerup Plejekollegium
Plejecenter Bregnbjerglunden
 
Forsiden > Plejecenter Bregnbjerglunden > Frivillige 
 
Print siden Print Læs siden op Læs siden op
Frivillige
 
Vennekredsen
Vennekredsen er en kreds af frivillige personer, der hvert år arrangerer aktiviteter for bl.a.  Plejecenter Bregnbjerglunden.

Vennekredsens handicapbus er ofte på vejene med plejecenterbeboere, som skal ud og opleve noget.

                    


     
Røde Kors
Hvis en beboer ønsker en besøgsven, er der mulighed for at søge hos Røde Kors.

Typisk kommer en besøgsven en til to timer om ugen og hjælper med at skrive brev, læse avisen eller tager med på tur.

Cykling uden alder
April måned 2015 fik husets sin første rickshaw-cykel og siden starten har der været stor interesse omkring dette at blive pilot på cyklen. I september måned 2015 bliver rickshaw-cykel nr. 2 overdraget til Bregnbjerglunden af Lions Club, Vojens, som har sponsereret en cykel til huset.  
Gruppeleder Birte Christensen er tovholder på projektet og hun kan kontaktes på tlf.nr. 5127 5226, såfremt man ønsker at høre nærmere om dette at blive pilot på rickshaw-cyklerne.

Ældresagen
"Gå med ven" ordningen omfatter nogle faste personer, der med jævne mellemrum kommer i huset for at gå ture med de af husets beboere, der sidder i kørestol eller af anden grund har brug for følgeskab. 

"Ledsager" ordningen omfatter en gruppe af personer, der kan kontaktes, såfremt en beboer skal ud af huset til f.eks. en undersøgelse og hvor en pårørende ikke kan deltage. Så kontaktes denne gruppe, som så bestræber sig på at stille med en person, som tager med husets beboer til sygehus, speciallæge eller lignende.

"Bisidder" ordningen kan bruges i forbindelse med, at en beboer f.eks. skal til et møde med det offentlige og hvor husets beboer gerne vil have en med, som kan være behjælpelig med at forstå det, der bliver talt om ved mødet.
Skulle en pårørende ikke kunne tage med, kan der tages kontakt til kontaktpersonen hos Ældresagens bisiddere for at høre, om det kan lade sig gøre at få en bisidder med derfra.   
Aktuelt opslag
Download filArrangement den 15. september 2015